Nieuwegein-Spakenburg-Eemdijk - Reisverslag uit Nieuwegein, Nederland van Hans en Anne-Marie Happy2 - WaarBenJij.nu Nieuwegein-Spakenburg-Eemdijk - Reisverslag uit Nieuwegein, Nederland van Hans en Anne-Marie Happy2 - WaarBenJij.nu

Nieuwegein-Spakenburg-Eemdijk

Blijf op de hoogte en volg Hans en Anne-Marie

20 Augustus 2012 | Nederland, Nieuwegein

Tot aan Baarn rijden we door mooi rustig gebied,daarna wordt het overal erg druk.
We passeren palleis Soestdijk , nu onze Juliaantje er niet meer is en ook Bernard, biedt het een troosteloze indruk. Geen schildwachten meer in de wacht huisjes die ons koningshuis beschermen, niets ,uitgestorven alles gaat voorbij.
We gaan verder naar Spakenburg ,nog nooit geweest.Levendig plaatsje ,haventje, mooie zeilschepen en karakteristieke huisjes. Zo nu en dan komt er nog wel een vrouwtje langs in klederdracht maar die worden toch zeldzaam.
Als we na de gebruikelijke cappucino onze weg willen vervolgen vraagt iemand aan mij of ik iets tegen wespensteken bij me heb. Ja zeker, met mijn allergische mannetje kunnen we niet zonder. Een klein meisje op de fiets bij opa, huilt erbarmelijk. Ze is gestoken. Ik zuig het gif weg met de aspipen, wat verkoelende gel erop en het leed is geleden, opa's dank is groot.
Geen camping in Spakenburg , wel in Eemdijk ,acht kilometer over de dijk met mooi uitzicht over het water.
Camping Buitenlust is een boerencamping. Wij vinden er niet veel aan mede door, sorry dat ik het zeg, beetje vreemd volk wat er zit.
Van de kalfjes in smalle boxen krijg ik een wee gevoel in m'n buik. Eigenlijk zijn boerencampings niet zo geschikt voor mij, zie teveel dierenleed .
Maar goed morgen zijn we weer ergens anders . Heerlijk hoor, fietsen , waar dan ook het is heerlijk om zo vakantie te vieren.

• 24 Augustus 2012 - 12:08

Anita:

Dat gat weer lekker, zijn toen wij in Maarn op de camping stonden ook geweest op een van onze "zwerftochten" niet op de fiets zoals jullie, maar met de trein, hebben er ook heerlijk rond gewandeld en op een stoeprand een broodje paling gegeten, was n.l hartje zomer en razend druk!!
    Hoe lang duurt deze fietstrip?
    Hartelijke groetjes, Anita

• 24 Augustus 2012 - 17:52

MarieLex:

Wisten niet dat jullie zo dicht bij ons in de buurt waren. Hadden wel een ontmoeting kunnen arrangeren.
    Groetjes uit Eemnes