Alkmaar,Heemskerk, Castricum
Blijf op de hoogte en volg Hans en Anne-Marie
05 September 2012 | Nederland, Castricum
De kermis is nog stil als we door het oude centrum van Alkmaar fietsen, het is ochtend en alles nog in rust op een paar vroege toeristen , racefietsers en wat hardlopers na.
Op de sportvelden net buiten de stad is ook al een boel activiteit.
Alkmaar is een mooie stad, logisch dat camping Alkmaar zo goed bezet was.V.eel buitenlanders die de stad willen bekijken
De vele stadjes die we op deze fietstocht in Noord Holland aangedaan hebben lijken in veel opzichten op Amsterdam in t klein.
Grachten , ophaal brugjes, huisjes met prachtige geveltjes en veel terrasjes.
Het is alweer een fijne temperatuur en we fietsen in alle rust via Heiloo, limmen ,Castricum naar Heemskerk waar een neefje van mij woont.
We hopen zonder aankondiging ze te kunnen verrassen maar helaas lukt dat niet.We rijden tig keer hun straat op en neer maar weten het huisnummer niet, dus toch maar even bellen.
Na het telefoontje staan Yolanda en Simon Jr, ons op te wachten voor hun huis en worden we enthousiast ontvangen.
Heel leuk en gezellig een paar uurtjes bijgepraat en dan fietsen we 5 kilometer terug naar Castricum om op Camping Geversduin ons tentje op te zetten.
Het is belachelijk zwoel deze avond en we zitten tot laat buiten.
We zijn de enige kampeerders op het trekkersveldje en staan tussen twee grote , lege, Tippy tenten waarvan wij er een als fietsenstalling gebruiken. Lekker uit het zicht en geen ochtenddauw op onze tassen.
Voor het eerst eens geen autoweg met geraas , wel laagovervliegende vliegtuigen op weg om te landen op schiphol.
Gelukkig houden die geluiden na middernacht op., we voelen ons blij en gelukkig.
De volgende morgen , 3 september bellen we al vroeg onze jarige Tes die vandaag alweer 47 wordt.
En net als 47 jaar geleden schijnt de zon alweer vroeg.
We rijden een stukje van de noordzee route, steken het Noorzee kanaal over met de veerboot en krijgen heuse klimmetjes in de Kennemerduinen ,Bloemendaal en Haarlem waar het , na de stille duinen, vreselijk druk is en we de route helemaal uit het oog verliezen.
De komende 2 dagen zijn we in Zwanenburg en Amsterdam, bezoeken Leo, overvallen Steef en Stein waar we de nacht doorbrengen en s´morgens lang en gezellig ontbijten ( bedankt Stein') zetten bloemen bij Mama Eggerding en gaan dan naar Mandy die net terug is uit Thailand waar ze 7 weken waren.
Heerlijk om ze ook weer terug te zien.
Het is onze trouwdag, 48 jaar getrouwd, waar bleef de tijd.
We blijven nog een nachtje extra bij de Stoutjes om mee te gaan naar de zwemles van Leloup,ze doet het goed die kleine waterrat, Mandy is vrij vandaag dus leuke dag.
Morgen gaan we weer een stapje richting oosten.
06 September 2012 - 09:24
Steinie:
Wij vonden het ook heel gezellig dat we zo overvallen door jullie zijn, ha ha..... mag vaker!
En dan nog van die mooie bloemen gehad, ze staan prachtig.
Echt leuk om jullie op de overvol bepakte fietsen weg te zien gaan, petje af hoor... wij doen jullie dat niet na, dan zijn we denk ik jaren onderweg.
Nog heel veel fietsplezier, mooi weer en hele leuke ontmoetingen, liefs Steef en Steinie