Rome in zicht
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Hans en Anne-Marie
14 Juli 2011 | Italië, Rome
Vandaag houden we alles goed in de gaten,drinken eten en vooral ook het zout,kopen pizza broodjes,bananen en olijfjes en zoute pinda's voor noodgevallen. Eten elk uur wat,drinken nog vaker,het gaat weer prima.
In Nazzaro is moeilijk onderdak te vinden ook geen camping,dat is wel jammer.
We volgen een bord Agroturismo .
Na een paar kilometer bergopwaarts en de stad uit zijn we het bijna zat en willen omkeren.
We houden een auto aan om te vragen waar die Agro Turismo is ,we zijn er nog 2 km van verwijderd,oké dat kan er nog net bij,even nog doorzetten dus.
We arriveren op een paradijselijk
mooie plek ,Monte Picolo,rondom bergen, valleien,bloeiende oleanders in allerlei kleuren schitterend mooi.
Open deuren, niemand te zien ,geeft niet want een groot terras,rotan stoelen met zachte kussens en parasol staan daar uitnodigend op ons te wachten.ook al komt er niemand wij zitten heerlijk,
Het is nog siësta tijd dus we hebben geduld.
Bedenken wel dat zoiets moois wel een prijs zal hebben, maar ja verder zoeken was geen optie.
Om vier uur komt er leven in de brouwerij en worden we hartelijk begroet door de eigenaar.krijgen een lekker koel drankje aangeboden en er is ook een kamer vrij,ha,ha,wij zijn de enige.kamer, picolo, 70 euro inclusief ontbijt,dat dan wel.Alles supermooi verzorgt airco,tv,en,mooie,badkamer waarin alles is zelfs kleine flesjes body lotion en shampoo de airco is nu heerlijk.
We kunnen om 8 uur eten dus gaan lekker wat relaxen ,dutje, douchen heerlijk opgefrist togen we om acht uur richting restaurant.Ook daar weer de enigen.Hij had gevraagt of het in orde was een eenvoudig diner en wees iets aan op de kaart. Wij hadden ja geknikt en dat hebben we geweten.De nicht van de baas was opgetrommeld om te komen koken want eigenlijk bleek restaurant gesloten.
Alles is al klaar,we hoeven niets meer te bestellen.
Anti pasta een groot bord met 4 of 5 verschillende soorten kaas.
pasta met truffo ragout
Toen kwam ze, o grote genade, met enorme lappen vlees, of we die een half of doorbakken wilde.
Weigeren kon niet ,Hans zei,dan een halve voor ons samen, nee dat kon echt niet. Wij keken heel benauwd en zeiden eigenlijk al genoeg te hebben aan de kaas en de pasta.
Oké dan één stuk voor z' n tweeën,pfff
Het vlees kwam met vette slappe frietjes.
De familie was inmiddels erbij komen zitten en aten lekker mee, ondanks de gruwel van het vlees was het heel gezellig.
Nee alsjeblieft geen cake of ander nagerecht, een koffie is genoeg.
Het amandel likeurtje krijgen we van het huis.
S 'morgens wilden we vroeg weg en konden om 7 uur ontbijten,laat voor ons, vroeg voor hem.
In eensoort catacombe was voor ons gedekt, weer uitbundig veel,tèveel en toen het afrekenen.
Wij hadden aan contanten 132 euro, helaas was dat niet genoeg, waren we al bang voor.
Dan maar pinnen.
Hans z'n pas werd niet geaccepteerd,geen nood dan de creditcard maar. Ook dat ging niet, dan de mijne ook niet,we voelden ons wat ongemakkelijk worden.
Dan mijn creditcard opgevist, werkte ook niet.lag volgens ons niet aan onze betaal middelen maar aan het apparaat.
Even ergens pinnen in zo'n afgelegen gebied gaat ook niet dus we trekken de knip los en geven die 132 euro, 130 is genoeg,zegt hij en later de rest overmaken hoeft niet.Hij was natuurlijk allang blij dat hij geld zag.
Wij vonden het waanzinnig veel geld voor één nachtje slapen,waren blij dat we weg konden en kregen nog twee flesjes water mee.
Op de weg kwamen twee joekels van honden luid blaffend op ons af, ook dat nog, we pakken onze dazer en richten,het werkt, ze schrikken en blijven mooi op afstand. Toch waar voor ons geld.
Het is minder heet en er waait een heerlijk briesje.
Ondanks nog wat klimmetjes dalen we ook veel.
we besluiten door te fietsen en zijn om ongeveer half drie in Prima Porta op camping Tiber.
We voelen ons geweldig trots, we zijn er, Rome ligt aan onze voeten.
17 Juli 2011 - 09:30
Loes :
Hartstikke goed dat jullie het gehaald hebben. -
17 Juli 2011 - 14:15
Marielex:
Hans en Annemarie,
Wij noemden jullie altijd de "buurtjes". Toch fijn om zulke fietsmaatjes als jullie gehad te hebben. Het was iedere keer een verassing elkaar tegen te komen ook al wist je dat de kans redelijk groot was.
We blijven jullie volgen op deze site. Als we allen terug zijn moeten we eens een afspraak maken om onze belevenissen nog eens de revue te laten passeren.
We wensen jullie nog een fijn en ontspannen vervolg.
Tot ziens,
de "buurtjes"